logo

De methode Vijf olifanten is voor professionals (zoals contact-coaches, gedragskundigen, logopedisten of ervaren begeleiders) die verantwoordelijk zijn voor de coaching van EVMB-begeleiders en –leerkrachten.

 

Goed contact is niet vanzelfsprekend

Contact maken en onderhouden met mensen met EVMB gebeurt vaak vanuit intuïtie. Iedere begeleider/leerkracht kan echter in situaties komen waarin het contact niet vanzelfsprekend verloopt. Dat kan samenhangen met zijn eigen gemoedstoestand of vaardigheden. Ook de werkomstandigheden of de eigenschappen van de cliënt kunnen een grote rol spelen. Om begeleiders en leerkrachten te ondersteunen bij het maken en onderhouden van contact, is doorlopende coaching en scholing nodig. Hiervoor kun je Vijf Olifanten gebruiken.

 

2

 

 

 

 


  

Het belang van contact

50 module2

Contact is de basis van gehechtheid, van basisvertrouwen in de belangrijke mensen om je heen. Het vertrouwen dat de ander je zal troosten bij verdriet of je zal helpen als je pijn hebt. Contact is nodig om je mens te voelen. Lees verder →

 

Voor contact-coaches

50 module3

Vijf olifanten is voor professionals (zoals contact-coaches, gedragskundigen, logopedisten of ervaren begeleiders) die verantwoordelijk zijn voor de coaching van EVMB-begeleiders en –leerkrachten. 
Lees verder →

 

Zo werkt Vijf olifanten

50 module1

Centraal in de methode staat videofeedback. Samen met jou leert de begeleider kijken naar videobeelden. Je bespreekt wat goed gaat en waar verbetering mogelijk is. Deze videofeedback is waarden-gestuurd. 
Lees verder →